Logo OSQAR

OSQAR en jouw privacy

Misschien is het een beetje eng om zoveel over jezelf te vertellen en daarna mee te doen aan onderzoeken. Wat gebeurt er nu precies met jouw gegevens? Is dat 100% veilig? We leggen het je graag uit!

Waarom deze gegevens?

Op basis van profielgegevens kunnen we doelgroepen selecteren voor onze onderzoeken. Zo voorkomen we bijvoorbeeld dat studenten vragen krijgen over hun pensioen of dat iemand uit Limburg vragen krijgt over een organisatie die alleen in Groningen opereert. Daarnaast zijn dergelijke gegevens waardevol in de analyse van de onderzoeksdata. Zo kan het zijn dat mannen iets totaal anders beleven dan vrouwen, of dat een ervaring leeftijdsgebonden blijkt. Dat kunnen we alleen ontdekken op basis van goede profielgegevens.

Wat wordt er nog meer met mijn gegevens gedaan?

Helemaal niets! Dat is heel belangrijk voor ons. Jouw gegevens worden niet gedeeld, verkocht of doorgespeeld aan onze opdrachtgevers of andere partijen. Geen kleine lettertjes!

Ben ik anoniem?

We gebruiken jouw naam alleen in onze directe communicatie met jou. Onderzoeksdata is altijd geanonimiseerd en gaat uit van gemiddelden onder grote groepen. Een opdrachtgever zal dus nooit zien: “Oscar Jansen uit Utrecht vindt uw organisatie …” Maar wel: “Gemiddeld vindt men uw organisatie…” Jouw naam wordt ook niet gedeeld met andere community leden. Hetzelfde geldt uiteraard voor jouw foto.

Wat doen jullie om mijn gegevens te beschermen?

Het blijft niet alleen bij deze belofte. We hanteren ook de meest recente protocollen op gebied van data encryptie en beveiliging om te zorgen dat onze data niet in vreemde handen valt.

Hoe weet ik of dit allemaal echt waar is?

Deze app heeft alleen maar waarde door jou. Zonder jouw deelname kunnen wij geen onderzoeken doen. Het is ons er dus alles aan gelegen om te zorgen dat jij je prettig voelt wanneer je de OSQAR app gebruikt. En dat doen we door open en eerlijk te vertellen wat we doen en door onze beloftes na te komen!